Σε φυλάκιση καταδικάστηκε μια Αυστραλή δασκάλα φυσικής αγωγής, η οποία είχε φιλήσει και θωπεύσει ένα 14χρονο αγόρι, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Η Κέιτι Σμιθ, από την περιοχή Χάντερ της Νέας Νότιας Ουαλίας, παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου την ανάρμοστη σχέση της με τον ανήλικο. Του είχε στείλει τολμηρές φωτογραφίες και βίντεο που ήταν γυμνή μέσω δικτύου κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έμεινε εκεί. Όπως αποδείχθηκε, είχε και προσωπικές επαφές μαζί του.

Η πρώην εκπαιδευτικός, αφού απολύθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, τιμωρήθηκε με τρία χρόνια κάθειρξης και δέκα μήνες, με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον τα δύο έτη και τους τρεις μήνες. Νωρίτερα, είχε δηλώσει ένοχη για τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου και της σεξουαλικής επίθεσης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, στο αυστραλιανό δικαστήριο, αποκαλύφθηκε πως η δασκάλα φυσικής αγωγής είχε αρχίσει να προσεγγίζει ερωτικά το αγόρι το τελευταίο τρίμηνο του 2018, με τις επαφές τους να συνεχίζονται στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς.

Η 28χρονη και ο 14χρονος είχαν προχωρήσει σε ερωτικές περιπτύξεις σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, τη μία σε αποθήκη του σχολείου και τη δεύτερη σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η επικοινωνία μεταξύ τους διακόπηκε όταν η Κέιτι Σμιθ ανακάλυψε ότι ορισμένες φωτογραφίες της είχαν σταλεί σε άλλους μαθητές του σχολείου, ενώ ο ανήλικος εκμυστηρεύθηκε και στη μητέρα του όσα του είχαν συμβεί κι εκείνη κάλεσε την αστυνομία.

Η δασκάλα είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να έχει σεξουαλική επαφή με το αγόρι και πως έκανε ό,τι έκανε αναζητώντας επιβεβαίωση ως γυναίκα, επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα στο γάμο της. Θέλοντας να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της, αναφέρθηκε στις διατροφικές διαταραχές με τις οποίες έδινε «μάχη» στο παρελθόν. «Ήθελα απλά να μου πει κάποιος ότι είμαι όμορφη», είπε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου.