Στα «χέρια» της Αστυνομίας, βρίσκεται ένας 57χρονος, κάτοικος περιοχής του Δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο, ο οποίος είχε στην κατοχή του όπλα ικανά να εξοπλίσουν μια… διμοιρία. Αξίζει να σημειωθεί πως φαίνεται να παρακολουθούσε τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. με τέσσερις φορητούς πομποδέκτες που είχε.

Ωστόσο, ίσως αυτό το γνώριζαν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς που οργάνωσαν επιχείρηση για να κάνουν έρευνα στο σπίτι του και σε έναν αποθηκευτικό που διατηρεί, γιατί κινήθηκαν χωρίς να επικοινωνούν μέσω ασυρμάτου κι έτσι τον αιφνιδίασαν το πρωί της Τετάρτης.

​Στους χώρους που ερεύνησαν, βρήκαν τους ασυρμάτους και ένα οπλοστάσιο.

Το αποτελούσαν ένα υποπολυβόλο, τρία περίστροφα, ένα δίκαννο, 601 φυσίγγια, 55 κάλυκες και 63 βολίδες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια διόπτρα με lazer με τα παρελκόμενα της, ένα φυσίγγιο lazer για την ρύθμιση σκοπευτικών, τέσσερις γεμιστήρες, δυο ξιφολόγχες και έξι μαχαίρια!

Όλα κατασχέθηκαν και τα πυροβόλα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο 57χρονος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.