Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Γιώργη Γκαχάρια ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του καθώς όπως δήλωσε διαφωνεί (με μέλη της κυβέρνησής του) με την σύλληψη του ηγέτη του κόμματος της Εθνικής Κίνησης της αντιπολίτευσης Nikanor Melia.

«Δυστυχώς, λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούσα να καταλήξω σε συμφωνία με την ομάδα για αυτό το θέμα, αποφάσισα να αφήσω τη θέση μου», είπε (παρατίθεται από τη RIA Novosti). Ο κ. Gakharia πιστεύει ότι η κράτηση του αντιπολιτευόμενου ηγέτη θα θέσει σε κίνδυνο πολλούς πολίτες.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη το απόγευμα, το Δικαστήριο της Τιφλίδας αποφάσισε να συλλάβει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης αφού αρνήθηκε να καταβάλει πλήρη εγγύηση σε ποινική υπόθεση για απόπειρα βίαιης ανάληψης της εξουσίας τον Ιούνιο του 2019.

Εκπρόσωποι της Ενωμένης Αντιπολίτευσης της Γεωργίας, η οποία περιλαμβάνει τους ηγέτες όλων των σημαντικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας, βέρθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος του Μίχελ Σαακασβίλι.

Είναι αποφασισμένοι να παρέχουν «φυσική αντίσταση» στις ειδικές δυνάμεις του Υπουργείου Εσωτερικών σε περίπτωση απόπειρας σύλληψης του κ. Μελίας.