Μια ακόμη προσπάθεια για να διατηρήσει ανοικτές τις γραμμές παραγωγής της επιδιώκει η εταιρεία Boeing με την προώθηση στην Αεροπορία των ΗΠΑ της νέας έκδοσης του μαχητικού F-15: Το F-15X.

Έχοντας καταφέρει να πείσει τον Αμερικανό Πρόεδρο για την κατασκευή περισσότερων F-18E/F Super Hornet για το Ναυτικό των ΗΠΑ ως μια ενδιάμεση λύση μέχρι την επιχειρησιακή ένταξη του F-35 στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα η εταιρεία Boeing προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση της χώρας για την κατασκευή του F-15X μιας νέας έκδοσης του γνωστού μαχητικού.

Ενσωματώνοντας ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία η Boeing ισχυρίζεται ότι το F-15X θα διαθέτει καλύτερο πιλοτήριο, radar, σύστημα ελέγχου πτήσης και περισσότερο πολεμικό φορτίο. Μάλιστα η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το F-15X θα μπορεί να φέρει περισσότερους από 24 πυραύλους αέρος-αέρος περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο μαχητικό της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Με τα τελευταία πέντε F-15E Strike Eagles να παραγγέλνονται στην Boeing το 2001 η εταιρεία δεν έχει κλείσει έκτοτε άλλες παραγγελίες. Αν και η Boeing προσπάθησε να προωθήσει τις ιδέες της στο Λευκό Οίκο οι προσπάθειες της δεν καρποφόρησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!