Η Τουρκία και η Ρωσία συζητούν για μια πιθανή απόκτηση του μαχητικού αεροσκάφους Su-35 για την ενίσχυση της τουρκικής Αεροπορίας, ανέφερε ο Ντιμίτρι Σουγκάγιεφ στις 27 Σεπτεμβρίου στο ειδησεογραφικό δίκτυο «RIA».

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας πρόσθεσε όμως ότι «είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συμβόλαια» και δήλωσε ότι οι συζητήσεις αφορούν αρχικά το Su-35, ενώ το Su-57 μπορεί να εξεταστεί σε επόμενο στάδιο.

Όπως τονίζει η «Hurriyet», η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει το Su-35 στη θέση του F-35, που οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί να παραδώσουν, αν η Τουρκία δεν υποχωρήσει στο θέμα του ρωσικού Α/Α συστήματος S-400.

Τον Αύγουστο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε από τη Μόσχα ότι η Τουρκία ίσως επιλέξει ένα ρωσικό μαχητικό για την αεροπορίας, ενώ ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ χαρακτήρισε «ειλικρινές» το ενδιαφέρον της Άγκυρας για την απόκτηση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, πιο συγκεκριμένα, του Su-35. Ένα Su-35 έδωσε το παρόν στην έκθεση «Teknofest 2019», που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 17-22 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, το S-400 αποτελούν απειλή για το F-35 και δεν μπορεί να διασυνδεθεί στο αμυντικό σύστημα του NATO.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!