Μετά την παρουσίαση τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-35 τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Σεούλ αποκάλυψε ότι η Αεροπορία της χώρας θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια με 20 επιπλέον F-35.

Η υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών της Νότιας Κορέας (Defense Acquisition Program Administration – DAPA) ανακοίνωσε ότι η Σεούλ θα αγοράσει 20 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος προμηθειών F-X III, αυξάνοντας τον μελλοντικό της στόλο σε συνολικά 60 αεροσκάφη.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να ξεκινήσει την δεύτερη φάση του προγράμματος F-X III το 2021 για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε την Δευτέρα η υπηρεσία στην εθνοσυνέλευση. Η κυβέρνηση της χώρας είχε προηγουμένως υπογράψει σύμβαση για την απόκτηση 40 F-35A από την αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin, ως μέρος μιας σύμβασης ύψους 6,4 δις δολαρίων το 2014 και παρέλαβε τα πρώτα αεροσκάφη τον Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Defense News, 3,3 δισ. δολάρια από το πρόγραμμα F-X III αναμένεται να διατεθούν για την αγορά «περισσότερων μαχητικών» stealth πέμπτης γενιάς δηλαδή των 20 επιπλέον.