Νέα επίσκεψη έκαναν οι Κροάτες στην ελληνική πλευρά για την αγορά μέρους του αεροπορικού στόλου των F-16 Block 30 καθώς η πολιτική ηγεσία της χώρας φαίνεται με αυτό τον σκοπό να θέλει να αναζητεί κονδύλια για την αναβάθμιση μεγαλύτερου αριθμού F-16 Block 50 , σε επίπεδο F-16V (Viper).

Η ομάδα επιθεωρητών από την Αεροπορία της Κροατίας επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου στην 111 Πτέρυγα Μάχης για να επιθεωρήσει τα ελληνικά F-16 Block 30.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι επισκέπτες, φέρονται να ήταν θετικές ενώ είδαν και τις “ειδικές” συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την Τουρκία στο επίπεδο των καθημερινών αναχαιτίσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην αντιπροσωπείας βρίσκονταν και Αμερικανοί, που δεν εξακριβώθηκε αν ήταν στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ ή στελέχη της κατασκευάστριας εταιρίας Lockheed Martin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κροατία αρχικά είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους Ισραηλινούς για την αγορά μεταχειρισμένων F-16 τα οποία στη συνέχεια θα αναβαθμίζονταν από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία όμως δεν προχώρησε λόγω αμερικανικού “βέτο”.