Το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης προσφορών για το πρόγραμμα Air203, την προμήθεια δηλαδή του νέου μαχητικού αεροσκάφους της ελβετικής Αεροπορίας και του προγράμματος χερσαίων συστημάτων αεράμυνας (GBAD) καθυστερεί, αν και προς το παρόν το πρόγραμμα παραμένει διαχειρίσιμο.

Η ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αμύνης, Πολιτικής Προστασίας και… Αθλητισμού (VBS – DDPS) ανακοίνωσε στις 12 Μαΐου πως με όλες τις βιομηχανίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό να βρίσκονται σε χώρες που επηρεάζονται ιδιαίτερα από καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, η προθεσμία υποβολής των τελικών προσφορών μετατίθεται από τον Αύγουστο στον Νοέμβριο του παρόντος έτους.

“H πανδημία του Covid-19 επηρεάζει εξίσου όλους τους υποψηφίους”, λέει η VBS στην ανακοίνωσή της. “Εργάτες απουσιάζουν από τα εργοστάσια ή δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι εξαιτίας των μέτρων διαβάθμισης των πληροφοριών που διαχειρίζονται στο γραφείο, ενώ οι περιορισμοί στις διεθνείς μετακινήσεις καθιστούν δύσκολες τις συναντήσεις μεταξύ των υποψηφίων εταιριών, της ελβετικής βιομηχανίας και της υπηρεσίας μας. Η ευαίσθητη φύση των πληροφοριών που πρέπει να ανταλλαγούν, τα μυστικά της τεχνολογίας και το ύψος και φύση της αποζημίωσης που θα δοθεί δεν μπορούν να γίνουν μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ελλάδα πάντως ο κορωνοϊός δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ΠΑ και στην επιλογή ΝΜΑ καθώς δεν υπάρχει καν τέτοιο πρόγραμμα.