H ιταλική Leonardo ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ιταλικό υπουργείο Άμυνας και συγκεκριμένα η υπηρεσία ARMAEREO (Διεύθυνση Αεροπορικών εξοπλισμών και Αξιοπλοΐας) έχει εκδώσει την «αρχική πιστοποίηση» για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-345 High Efficiency Trainer (HET) που θα χρησιμοποιηθεί στο εγγύς μέλλον από την ιταλική Αεροπορία. Η κωδικοποίησή του σε ιταλική υπηρεσία θα είναι T-345A HET.

Πρόκειται για την εξέλιξη του S.211A της Aermacchi που θα έπαιρνε η ΠΑ εάν δεν επιλεγόταν τελικά το ελικοφόρο T-6A TexanII.

Η ιταλική Αεροπορία έχει προσδιορίσει μια απαίτηση για περίπου 45 T-345A για να αντικαταστήσει σταδιακά το στόλο των 137 Aermacchi MB339, που επιχειρούν από το 1982. Το T-345A προορίζεται επίσης να γίνει το νέο αεροσκάφος του ιταλικού ακροβατικού σμήνους Frecce Tricolori.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Leonardo κατέβαλε επίσης προσπάθειες για να προσελκύσει το ενδιαφέρον πιθανόν πελατών σε Αφρική και Ευρώπη. Ωστόσο Γαλλία και Ισπανία, επέλεξαν αμφότερες να αγοράσουν το ελβετικής κατασκευής Pilatus PC-21 με κινητήρα turboprop.