Ο Διοικητής της Ιρανικής Αεροπορίας, Στρατηγός Vahedi επιβεβαίωσε ότι το Ιράν αγοράζει μαχητικά αεροσκάφη Su-35 της εξαγωγικής έκδοσης SE από τη Ρωσία.

«24 από αυτά προέρχονται από την παραγγελία της Αιγύπτου η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω των πιέσεων των ΗΠΑ στο Κάιρο. Η IRIAF χρειάζεται τουλάχιστον 64 αεροσκάφη» αναφέρουν δημοσιεύματα.

Αυτό σημαίνει ότι θα επισπευσθεί η επίθεση του Ισραήλ;  Άγνωστο. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει από τον περασμένο Ιούνιο   το Ισραήλ έχει ζεστάνει μέχρι σημείου υπερθέρμανσης τους κινητήρες των αεροσκαφών του αλλά επίθεση δεν έχει γίνει. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Ο διοικητής της ιρανικής Αεροπορίας ανακοίνωσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35.

Πιο αναλυτικά, ο, ταξίαρχος Hamid Vahedi αποκάλυψε ότι η συμφωνία αγοράς Su-35 είναι στην ημερήσια διάταξη.

«Από σήμερα, το Ιράν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μαχητικών Su-30SΕ από τη Ρωσία, κάτι που έχει επανειλημμένα αναφερθεί, αλλά προτεραιότητα μας πλέον είναι η αγορά μαχητικών Su-35.

Αυτό το θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη, και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε αυτά τα μαχητικά γενιάς 4++ στο μέλλον (…) η τελική απόφαση για την αγορά μαχητικών Su-35 στη Ρωσία παραμένει στη διοίκηση του Στρατού και το Γενικό Επιτελείο των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο Vahedi.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!