Η Πολωνία παρέδωσε ήδη δέκα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μάριους Μπλάστσακ.

Προηγουμένως, ήταν γνωστό ότι η Πολωνία είχε παραχωρήσει οκτώ μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 14 Απριλίου ότι η Πολωνία θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία «σταδιακά», ενώ η Πολωνία περίμενε να αναπληρωθεί ο δικός της αεροπορικός στόλος με μαχητικά τέταρτης γενιάς.

Ο Ντούντα δήλωσε επίσης τον Απρίλιο ότι η Πολωνία μπορεί να είναι πρόθυμη να προμηθεύσει ολόκληρο τον στόλο της με μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία μόλις η πολωνική Αεροπορία αποκτήσει νέα αεροσκάφη για να αντισταθμίσει το «κενό».

Στις 13 Απριλίου, το υπουργείο Άμυνας της Σλοβακίας επιβεβαίωσε τη μεταφορά επιπλέον 13 μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία.

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απευθύνει εκκλήσεις στους δυτικούς συμμάχους να παράσχουν σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, υποστηρίζοντας ότι η αεροπορική υπεροχή είναι απαραίτητη για να βοηθήσει τον στρατό της στο πεδίο της μάχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και αναγνώρισε την παράδοση των MiG-29 ως σημαντική βοήθεια, ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ είπε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής είναι «απίθανο να αλλάξουν τις ισορροπίες στο μέτωπο».