Ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος, ομολόγησε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει τους S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, αρκεί να «εγκαταστήσουν οι ΗΠΑ στην θέση τους σύστημα Patriot».

">

Δεν μίλησε για αγορά, αλλά για εγκατάσταση, που σημαίνει πως το σύστημα Patriot θα ήταν υπό τον έλεγχο των Αμερικανών!

Η ομολογία αυτή έγινε κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης συγκέντρωσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Εκεί του ετέθη ερώτηση για τον ρόλο των S-300 στην Κρήτη και στην ελληνική α/α άμυνα.

Όλα είναι αποφάσεις που θα υλοποιηθούν ή ήδη έχουν εισέλθει στην οδό της υλοποίησης.Ειδικότερα για τους S-300 ο ΥΕΘΑ είπε:

«Εάν οι ΗΠΑ εγκαταστήσουν σύστημα Patriot στο νησί και αφού ενταχθεί – διασυνδεθεί με το εθνικό σύστημα αεράμυνας, οι S-300 μπορούν να απομακρυνθούν. Το ίδιο ως διαδικασία ισχύει και για οποιαδήποτε άλλο ρωσικής προέλευσης σύστημα αεράμυνας θα μπορούσαν να θέλουν για να το στείλουν στην Ουκρανία».

Συνεπώς, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει στην Ουκρανία όχι μόνο τους S-300 αλλά και τους Tor-M1 όπως και τους OSA-AKM.

Οι Ρώσοι αναλυτές είναι πολύ σίγουροι ότι λόγω της υπάρχουσας κυβέρνησης που έχει λάβει “εχθρική θέση κατά της Ρωσίας” οι αμερικανικές πιέσεις θα ευοδωθούν.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια αυτό θα σημαίνει ότι η ελληνική αεράμυνα θα στερηθεί ικανότητες που η τουρκική πλευρά ούτε γνωρίζει ούτε έχει ικανότητα αντιμετώπισή τους αλλά ίσως για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη να προέχουν οι “καλές σχέσεις με τον Τ.Μπάιντεν”.