Θέμα ημερών είναι η ανακατάληψη της Μοσούλης σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιρακινού στρατού…

Η συνοικία βρίσκεται απέναντι από το ιστορικό τέμενος αλ Νούρι το οποίο κατέστρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα μαχητές του ISIS.

Στο μεταξύ ένας Ιρακινός στρατηγός δήλωσε σήμερα ότι σε μερικές ημέρες ο στρατός θα έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του τη Μοσούλη. «Μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης, κυρίως η Παλιά Πόλη μένει», δήλωσε ο υποστράτηγος Άμπντουλ Γάνι αλ Ασάντι.

«Από στρατιωτικής άποψης το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) έχει τελειώσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η περιοχή που ελέγχει πλέον το ΙΚ στη Μοσούλη, που μέχρι πρότινος ήταν η ντε φάκτο πρωτεύουσά του στο Ιράκ, είναι μικρότερη από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα, εξήγησε ο Ασάντι.

Μια απόπειρα του ΙΚ αργά χθες Κυριακή να επιστρέψει στις συνοικίες έξω από την Παλιά Πόλη απέτυχε, τόνισε, επισημαίνοντας ότι η πόλη θα πέσει «σε πολύ λίγες ημέρες, αν το θέλει ο Θεός».

Μετά τη σύντομη αντεπίθεση των μαχητών του ISIS, σήμερα ο ιρακινός στρατός ελέγχει εξονυχιστικά τις δύο συνοικίες της δυτικής Μοσούλης.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση σκόρπισε τον πανικό στους κατοίκους που είχαν επιστρέψει στις συνοικίες Τάνακ και Γιάρμουκ. Οι τζιχαντιστές διείσδυσαν σε αυτή την περιοχή που ελέγχει ο στρατός, προσποιούμενοι τους πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις εστίες τους, δήλωσε ο αλ Ασάντι.

«Η ομάδα (των δραστών) ήρθε με τους εκτοπισμένους και εγκαταστάθηκε στην Τάνακ. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και εξαπέλυσαν την επίθεση», εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με έναν γιατρό που βρίσκεται στην περιοχή, από την αντεπίθεση του στρατού σκοτώθηκαν πολλοί μαχητες του ISIS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ