Το Ιράν απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα προχωρήσει σε «συντριπτική απάντηση» εάν οι το επίλεκτο σώμα του ιρανικού Στρατού, Φρουροί της Επανάστασης, χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση.​

«Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα προβούν σε αυτό το στρατηγικό σφάλμα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Αν το πράξουν, η αντίδραση του Ιράν θα είναι σκληρή, αποφασιστική και συντριπτική», είπε ο ίδιος. Μάλιστα η Τεχεράνη υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που το επίλεκτο στρατιωτικό της σώμα χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση τότε το Ιράν θα αντιμετωπίζει τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ως μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει τη λήψη νέων μέτρων σε βάρος της Τεχεράνης μετά τις πυραυλικές δοκιμές του Ιράν, την υποστήριξή του «στην τρομοκρατία» και τις κυβερνοεπιθέσεις, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του έναντι της Τεχεράνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!