Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Ιράκ στην Βαγδάτη, Αμπντέλ Σάταρ αλ-Μπιρεκντάρ, διέταξε σήμερα την σύλληψη του προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής που οργάνωσε το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε αφού προσέφυγε στη δικαιοσύνη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, του οποίου προεδρεύει ο ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι και στο οποίο συμμετέχουν πολλοί υπουργοί, διευκρίνισε.

Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις «προετοιμάζουν μια τεράστια επίθεση» ενάντια σε κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή του Κιρκούκ, ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν.

«Λαμβάνουμε επικίνδυνα μηνύματα ότι ιρακινές δυνάμεις, μεταξύ τους σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις της Δύναμης Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF) και η ομοσπονδιακή αστυνομία προετοιμάζουν μια τεράστια επίθεση…ενάντια στο Κουρδιστάν», δήλωσε το συμβούλιο ασφαλείας της περιφερειακής κυβέρνησης με ανάρτηση στο twitter, που επιβεβαιώθηκε από έναν κούρδο αξιωματούχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιθέσεις ετοιμάζονται ενάντια σε περιοχές του Κιρκούκ και της Μοσούλης, πρόσθεσε.