Η ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία και οι προσπάθειες για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην περιοχή συνέβαλαν στο να αποφευχθούν μαζικές απώλειες ανθρώπινων ζωών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Για τη σημασία που έχει η ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τη δημιουργία ζώνης αποκλιμάκωσης και αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ, έχουν μεγάλη επιτυχία όσον αφορά την πρόληψη πολλών ανθρώπινων απωλειών — τόσο σε πολίτες όσο και σε άνδρες του Στρατού της Ρωσίας και της Συρίας. Ακόμη και για τα μέλη της ένοπλης αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ στο περιθώριο του φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών», το οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η ρωσική πλευρά ήθελε να ξεκινήσει την ειρηνευτική διαδικασία στο Ιντλίμπ το συντομότερο δυνατό, ωστόσο, αυτό έπρεπε να γίνει πολύ προσεκτικά.

«Φυσικά, θα θέλαμε να εφαρμόσουμε ό,τι μόλις ανέφερα ταχύτερα, αλλά από την άλλη πλευρά, με πολλή προσοχή και με σύνεση, να διατηρήσουμε την αλληλοκατανόηση με τους Τούρκους εταίρους μας στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα και, κυρίως, να αποφύγουμε απώλειες μεταξύ άμαχων πολιτών», πρόσθεσε ο Μπογκντάνοφ.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια αποστρατικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμπ κατά μήκος της γραμμής επαφής της ένοπλης αντιπολίτευσης και των κυβερνητικών δυνάμεων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο βαρύς οπλισμός θα πρέπει να έχει αποσυρθεί από την περιοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.