Το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Υεμένη προσφέρει αμοιβή σε όποιον σκοτώσει τον Aμερικανό πρεσβευτή στη χώρα και έναν Aμερικανό στρατιώτη που υπηρετεί στην αραβική αυτή χώρα, ανέφερε οργάνωση η οποία παρακολουθεί ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τρία κιλά χρυσού για τη δολοφονία του Aμερικανού πρεσβευτή στη Σανάα, Τζέραλντ Φέιρσταϊν, ανακοίνωσε η οργάνωση παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, επικαλούμενη ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ενόπλους.

Η AQAP θα προσφέρει επίσης πέντε εκατομμύρια ριάλ (23.350 δολάρια) σε όποιον σκοτώσει κάποιον Αμερικανό στρατιώτη στην Υεμένη, όπως ανέφερε.

Η επικήρυξη, η οποία θα ισχύσει για έξι μήνες, έγινε για «να ενθαρρυνθεί το μουσουλμανικό μας έθνος» και «να επεκταθεί ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ)…», ανέφερε το SITE επικαλούμενο το ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο.

Η AQAP που απαρτίζεται κυρίως από υεμενίτες και σαουδάραβες ενόπλους, θεωρείται από τις ΗΠΑ το πιο επικίνδυνο παρακλάδι του τρομοκρατικού δικτύου που ίδρυσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr