Τα πρώτα HC-130J Combat King II παραδόθηκαν στις δυνάμεις εφεδρείας της αμερικανικής Αεροπορίας στις 2 Απριλίου στην 39th Rescue Squadron της 920th Rescue Wing που εδρεύει στην Patrick Air Force Base της Φλόριντας.

Έως τώρα η 920th RQW και η 39th RQS είναι οι μοναδικοί χρήστες του HC-130J όσον αφορά τις δυνάμεις εφεδρείας της αμερικανικής Αεροπορίας.

Η Πτέρυγα αναλαμβάνει αποστολές ανεφοδιασμού ελικοπτέρων,ρίψεις απ’ αέρος, ανθρωπιστικής βοήθειας, συνεργασία ασφαλείας, αντιμετώπισης καταστροφών, εκκενώσεων αμάχων και εκτάκτου ανάγκης αεροδιακομιδών.

Κατά την διάρκεια των 60 ετών λειτουργίας της, η Πτέρυγα έχει υποστηρίξει αποστολές ανακούφισης στην Φλόριντα και διάσωσης μάχης στην Ανατολική Ασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το HC-130J Combat King II διαθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν πλήρες ενσωματωμένο σύστημα προστασίας,αυτόματο σύστημα συντήρησης/αναφοράς, βελτιώσεις στην δυνατότητα μεταφοράς φορτίου και στην εμβέλεια του αεροσκάφους, μεγάλου ύψους ράμπα και υδραυλικά πόρτας, και υψηλής ποιότητας digital avionics με dual Head Up Displays.