H Γαλλία ετοιμάζεται για το μελλοντικό της αεροπλανοφόρο το οποίο θα είναι έτοιμο για έναρξη θαλάσσιων δοκιμών το 2036 συμφώνως με δηλώσεις της υπουργού Αμύνης της χώρας Φλοράνς Παρλύ, ενώ εν συνεχεία αναμένεται να ενταχθεί επιχειρησιακώς στη δύναμη του Γαλλικού Ναυτικού το 2038!

Συμφώνως με δηλώσεις της κυρίας Παρλύ, το νέας γενιάς πυρηνοκίνητοι αεροπλανοφόρο, που θα αντικαταστήσει το μοναδικό υπάρχον σήμερα “Charles De Gaulle” θα αρχίσει να ναυπηγείται σύντομα, ώστε να είναι έτοιμο για θαλάσσιες δοκιμές το 2036!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα, η κ.Παρλύ, στο πλαίσιο της ομιλίας της στη διάρκεια της τελετής κοπής του πρώτου μετάλλου για τα νέα Πλοία Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ), δήλωσε – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Εδώ, στο Saint-Nazaire θα ναυπηγηθεί το αεροπλανοφόρο νέας γενιάς, το οποίο θα αντικαταστήσει το «Charles de Gaulle» το 2038, με το 2036 να ξεκινούν οι πρώτες θαλάσσιες δοκιμές. Τα ναυπηγεία Chantiers de l’Atlantique είναι τα μόνα που μπορούν να κατασκευάσουν πλοίο αυτού του μεγέθους και εκτοπίσματος».