Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία που ξεκινά την Κυριακή στο πλαίσιο της περιφερειακής περιοδείας του και των διπλωματικών επαφών με επίκεντρο τη σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντάται σήμερα με Άραβες ομολόγους του στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, καθώς και Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι θα τονίσουν την «αραβική στάση που ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός, παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και τρόπους για να τερματιστεί η επικίνδυνη επιδείνωση που απειλεί την ασφάλεια στην περιοχή», ανέφερε το υπουργείο σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε συνάντησή του με τον Μπλίνκεν στο Αμάν νωρίς σήμερα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, τόνισε την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας, όπως τη χαρακτήρισε, στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Μικάτι.