Έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από τη βόρεια Αμερική τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από μαχητικά F-22 και F-16 πάνω από την Αλάσκα, πάνω από την πόλη Γιούκον του Καναδά και πάνω από τη λίμνη Χούρον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί (!) καθώς τα αναζητούν ακόμη αλλά το πιθανότερο είναι να ανήκουν, όπως είπε σε «κάποιες ιδιωτικές εταιρείες».

">

«Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή που να υποδηλώνει ότι τα αντικείμενα αυτά  σχετίζονταν με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας ή ότι υπήρχαν οχήματα παρακολούθησης από οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε πιο ειδικά ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε: «Η τρέχουσα εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών είναι ότι αυτά τα τρία αντικείμενα ήταν πιθανότατα αερόστατα που συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες, ψυχαγωγικά ή ερευνητικά ιδρύματα».

Πάντως, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι χρειάζεται να ενισχυθεί η στρατηγική αντιμετώπισης και να προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις.

«Να είστε σίγουροι: Αν ένα αντικείμενο αποτελεί απειλή για τον αμερικανικό λαό, θα το καταρρίψω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακόμη τα… ψάχνουν!

Ο Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας ότι ο αμερικανικός και ο καναδικός στρατός εξακολουθούν να ανακτούν τα συντρίμμια για να μάθουν περισσότερα για τα τρία αντικείμενα και ότι εξακολουθούν να αξιολογούν τα αντικείμενα και να τον ενημερώνουν καθημερινά.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακόμη τι ακριβώς είναι αυτά τα αντικείμενα, αλλά τίποτα δεν υποδηλώνει ότι προέρχονται από το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας.