Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι το Ισραηλινό Ναυτικό ολοκλήρωσε μια «σύνθετη δοκιμή» του αντιπλοϊκού πυραύλου τελευταίας γενιάς Gabriel V τον Αύγουστο.

Το Gabriel V είναι η πέμπτη γενιά του αντιπλοϊκού πυραύλου που αναπτύχθηκε από την Israeli Aerospace Industries (ΙΑΙ) και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας (MAFAT).

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε την 21η ​​Σεπτεμβρίου, η κορβέτα INS Oz κλάσης Sa’ar εμφανίστηκε να εκτοξεύει έναν πύραυλο που κατέστρεψε έναν θαλάσσιο στόχο.

">

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι ο πύραυλος είναι ικανός να πετάξει εκατοντάδες χιλιόμετρα σε διάφορες συνθήκες θάλασσας και αέρα, επιτρέποντάς του να «αποτρέψει και να καταστρέψει μια μεγάλη ποικιλία στόχων και απειλών».

Οι πύραυλοι Gabriel V αναπτύσσονται στις κορβέτες κλάσης Sa’ar 6 του Πολεμικού Ναυτικού, αντικαθιστώντας τον Gabriel IV, που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1990. Το φινλανδικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε επίσης ότι είχε προμηθευτεί τον πύραυλο Gabriel πέμπτης γενιάς από το Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2019.

«Οι προηγμένοι πύραυλοι διασφαλίζουν τη διατήρηση της ναυτικής υπεροχής του IDF και θα χρησιμοποιηθούν από το ναυτικό στις αποστολές του, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων του κράτους του Ισραήλ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στη δήλωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ, καθώς η τελευταία έχει απειλήσει τις ισραηλινές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.