
Ολοένα και περισσότερο συζητείται στην Άγκυρα, η επιχείρηση «απομάκρυνσης» των ρωσικής προέλευσης, S-400.
Τουρκικά ΜΜΕ, όπως το CNN Turk ή το Ankara.com, αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να το συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο λόγος είναι, επειδή η Τουρκία για να πάρει τα F-35, ψάχνει τρόπους απεμπλοκής από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.
Τούρκοι αναλυτές με πεδίο ενδιαφέροντος στα ζητήματα ασφαλείας και εξοπλισμού, επισημαίνουν ότι τα συγκεκριμένα συστήματα, δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα τους για αρκετό διάστημα.
«Θεωρώ σίγουρο πως το θέμα των S-400 συζητήθηκε και με τη Ρωσία. Όπως ξέρετε, οι σχέσεις του Τραμπ με τον Πούτιν είναι καλές.
Όπως και ο Τραμπ δηλώνει, συνομιλεί και με την Τουρκία για τις σχέσεις με Ρωσία.
Θα έχει δημιουργηθεί μια φόρμουλα για τους S-400 πάντα σε συνεννόηση με τη Ρωσία.
Όπως ξέρετε, ο πρόεδρος Ερντογάν ταξίδεψε στο Τουρκμενιστάν και εκεί θα συναντηθεί με τον Πούτιν.
Ίσως συζητηθεί το θέμα αυτό», ανέφερε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Οζτζάν Τικίτ, αναλυτής του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.