Ερωτήματα δημιουργεί η προσπάθεια του Λευκού Οίκου να διαψεύσει τον διοικητή της NORAD Πτέραρχο Γκλεν Βαν Χερκ ο οποίος άφησε ανοικτό το θέμα περί προελεύσεως των αγνώστων αντικειμένων που καταρρίφθηκαν  από την αμερικανική Αεροπορία, σε Αλάσκα, Γιούκον του Καναδά, και λίμνη Huron.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ, αναφερόμενη στα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από ΗΠΑ και Καναδά  κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είπε «λατρεύω την ταινία “Ε.Τ. ο Εξωγήινος”, αλλά ας μείνουμε εκεί».

Μετά την γνωστοποίηση των προτιμήσεών της σε ταινίες του Χόλυγουντ η Καρίν Ζαν-Πιέρ είπε:

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις εξωγήινων ή εξωγήινης δραστηριότητας στις πρόσφατες καταρρίψεις αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τη Βόρεια Αμερική. Ξέρω ότι τέθηκαν ερωτήματα και υπήρξαν ανησυχίες για αυτό, αλλά δεν υπήρξε καμία ένδειξη εξωγήινων ή εξωγήινης δραστηριότητας», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Έτσι ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να διαψεύσει τον Αμερικανό Πτέραρχο της NORAD, της αρμόδιας υπηρεσίας της USAF που επέβλεψε τις καταρρίψεις, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει «ακόμη» την πιθανότητα εξωγήινων ή οποιασδήποτε άλλης εξήγησης για τα αντικείμενα  αυτά.

">

Οποίος όμως ήταν σαφής:

«Θα ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός με αυτές τις αναφορές  (ότι επρόκειτο για κινεζικά μπαλόνια) και δεν θα απέδιδα την προέλευσή τους σε κάποια συγκεκριμένη χώρα».

Δηλαδή, τι άλλον να πει ότι αναφέρει ότι «Δεν θα απέδιδε την προέλευσή τους σε κάποια συγκεκριμένη χώρα;»

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα ΑΤΙΑ με το κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό το είπε και ο πρώτος πιλότος που προσέγγισε τα οχτάγωνου σχήματος αντικείμενα και δεν είδε πουθενά κάποιου είδους κινητήρα και όμως τα αντικείμενα εκινούντο με μεγάλη ταχύτητα και παρέμεναν στον αέρα για πολλές ώρες!