Μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας υπάρχει η Περιφέρεια Καλίνινγκραντ. Μικρή για τα δεδομένα της Ρωσίας, αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα αλλά και πολύτιμη, καθώς αποτελεί τον θύλακα της Μόσχας στη Βαλτική και το μοναδικό λιμάνι της που δεν «παγώνει». 

Ο πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Πολωνίας, Waldemar Skrzypczak, δήλωσε πρόσφατα ότι η περιοχή του Καλίνινγκραντ ήταν «υπό ρωσική κατοχή από το 1945».

«Τώρα αξίζει να το θυμόμαστε. Αξίζει να θυμηθούμε την περιοχή του Καλίνινγκραντ , η οποία νομίζω ότι είναι μέρος της πολωνικής επικράτειας. Έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε αυτό το έδαφος, το οποίο είναι κατεχόμενο από τη Ρωσία», δήλωσε ο Skrzypczak στην πολωνική τηλεοπτική εκπομπή «Super Express».

Ο Ολέξιι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, υποστήριξε τις πιθανές εδαφικές διεκδικήσεις της Πολωνίας στο ρωσικό Καλίνινγκραντ, σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό κανάλι 1plus1ua, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορώ να πω ότι η Πολωνία, όχι ακόμη σε επίσημο επίπεδο, έχει ήδη διεκδικήσει την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Αυτό σίγουρα θα μας βοηθούσε», είπε ο Ντανίλοφ.