Δορυφορικές εικόνες από τον Αύγουστο του 2023 έως και σήμερα, επιβεβαιώνουν τις μεταφορές πυρομαχικών από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός άμυνας δήλωσε πρόσφατα πως από τον περασμένο Αύγουστο η Πιονγιάνγκ έχει μεταφέρει περίπου 6.700 κοντέινερ στην Ρωσία.

Αν το νούμερο αληθεύει, τότε η ποσότητα αυτή μπορεί να μεταφραστεί σε περίπου 3 εκατομμύρια βλήματα διαμετρήματος 152 χιλιοστών (πυροβολικού) ή περισσότερα από 500 χιλιάδες βλήματα των 122 χιλιοστών για πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (MLRS).

Ο Νοτιοκορεάτης πρόσθεσε πως αν και τα βορειοκορεάτικα εργοστάσια που παράγουν όπλα για τον Στρατό της χώρας εργάζονται σε ποσοστό 30% λόγω ελλείψεων σε πρώτη ύλη και μειωμένης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τα βορειοκορεάτικα εργοστάσια που παράγουν όπλα και πυρομαχικά για εξαγωγές στην Ρωσία δουλεύουν στο 100% τους.

Σε ένα έγγραφο που ανήκει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και δημοσιεύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, αναφέρονταν πως η Βόρεια Κορέα έχει μεταφέρει περισσότερα από 10.000 κοντέινερ με πυρομαχικά ή άλλα αμυντικά προϊόντα στην Ρωσία από τον Σεπτέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!