Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν συνέλαβαν επτά άτομα την Κυριακή, μεταξύ των οποίων και διπλούς υπηκόους που συνδέονται με το Ηνωμένο Βασίλειο, για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την οποία επικαλείται το BLoomberg.

“Επτά κύριοι ηγέτες των πρόσφατων διαδηλώσεων που σχετίζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων διπλών υπηκόων που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα“, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι διαδηλώσεις, στις οποίες διαδηλωτές από όλα τα κοινωνικά στρώματα ζήτησαν την πτώση της θεοκρατίας που κυβερνά το Ιράν, αποτέλεσαν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την τωρινή ηγεσία της χώρας.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε για τις ταραχές τους διαδηλωτές που είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν τη δημόσια περιουσία και λέει ότι έχουν εκπαιδευτεί και οπλιστεί από εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!