Τα οδοφράγματα των Σέρβων στο βόρειο Κόσοβο παραμένουν για 19η ημέρα, εμφανίζονται ωστόσο σημάδια υποχώρησης από την πλευρά της Πρίστινας.

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας, ενώ σύμφωνα με σερβικές και κοσοβαρικές πηγές ήδη Σέρβοι καταδρομείς έχουν εισέλθει στην Μιτρόβιτσα και προστατεύουν τα σερβικά οδοφράγματα, έχοντας λάβει εντολή να ανοίξουν πυρ κατά των αλβανικών ειδικών δυνάμεων εάν αυτές επιτεθούν.

Οι δικαστικές αρχές του Κοσόβου αποφάσισαν σήμερα να μετατρέψουν την προφυλάκιση του πρώην αστυνομικού Ντέγιαν Πάντιτς σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Ντέγιαν Πάντιτς συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση και κρίθηκε προφυλακιστέος.

">

Η προσωρινή αποφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αποτελούσε ένα από τα αιτήματα των Σέρβων για να αποσύρουν τα οδοφράγματα. Τα άλλα αιτήματα αφορούν την αποφυλάκιση και άλλων δύο Σέρβων που συνελήφθησαν και την αποχώρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσόβου από τον βορρά, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!