Στη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του, αύριο Πέμπτη στο Καζακστάν, αναφέρθηκε σήμερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσακόφ,

Οι δύο ηγέτες θα έχουν συνομιλίες κατά τις οποίες οι Τούρκοι θα παρουσιάσουν πιθανότατα ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία, ανέφερε ο Γ. Ουσακόφ.

«Τώρα πολλοί λένε ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν άλλες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της διευθέτησης της ουκρανικής διένεξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Ουσακόφ.

«Οι Τούρκοι προσφέρουν διαμεσολάβηση. Εάν πραγματοποιούνταν (ρωσο-ουκρανικές) επαφές, θα γίνονταν σε τουρκικό έδαφος», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν αναφορές στον Τύπο που λένε ότι η τουρκική πλευρά διατυπώνει συγκεκριμένες σκέψεις στο θέμα αυτό, και δεν αποκλείω ο Ρ.Τ.Ερντογάν να θίξει ενεργά το ζήτημα αυτό κατά την διάρκεια της συνάντησης στην Αστανά. Μας περιμένει λοιπόν, μια πολύ ενδιαφέρουσα και ελπίζω, χρήσιμη συζήτηση», συνέχισε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου αναφερόμενος στο ουκρανικό ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει συναντηθεί με τον Β.Πούτιν τρεις φορές τους τελευταίους τρεις μήνες και έχει τακτικές συνομιλίες και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει εδώ και καιρό τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών.