Σε κάθειρξη τουλάχιστον 30 ετών για «σειρά βίαιων σεξουαλικών επιθέσεων» σε βάρος γυναικών καταδικάστηκε σήμερα ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομία του Λονδίνου. 

Ο Ντέιβιντ Κάρικ, που εργάστηκε στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας, χρησιμοποίησε τη θέση εξουσίας που είχε για να εκφοβίσει πολλά από τα θύματά του, λέγοντας ότι κανείς δεν θα τα πίστευε καθώς θα ήταν ο λόγος τους εναντίον του λόγου ενός εν ενεργεία αξιωματικού, όπως είπαν οι εισαγγελείς.

Ο 48χρονος Κάρικ είχε προηγουμένως δηλώσει ένοχος για 49 κατηγορίες που σχετίζονται με 12 θύματα μεταξύ του 2003 και του 2020, γεγονός που τον κατέστησε έναν από τους χειρότερους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων στην ιστορία της Βρετανίας.

">

Τα αδικήματα του Κάρικ, που περιλαμβάνουν 24 βιασμούς, διεπράχθησαν ενώ εκείνος υπηρετούσε στη Μητροπολιτική Αστυνομία – εντείνοντας περαιτέρω τις πιέσεις στη μεγαλύτερη αστυνομική υπηρεσία στη Βρετανία, που ήδη πλήττεται από σειρά σκανδάλων τα τελευταία χρόνια. Η υπόθεση αυτή επιδείνωσε την κρίση εμπιστοσύνης που ταλανίζει τη Σκότλαντ Γιαρντ μετά την περίπτωση της Σάρα Έβεραρντ, μια 33χρονης Λονδρέζας, που απήχθηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 2021 από αξιωματικό της αστυνομίας της πρωτεύουσας.