Παγκόσμια μόδα φαίνεται ότι είναι το Predator, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα για την παρακολούθηση πολιτικών και μη προσώπων, με την Apple να επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι παρακολουθήσεις. 

Συγκεκριμένα, με επιστολή που εστάλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ από τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρον Ουάιντεν, κυβερνήσεις που δεν κατονομάζονται παρακολουθούν χρήστες από τις ειδοποιήσεις που αποστέλλονται στα κινητά τους, όπως δηλαδή γίνονταν οι παρακολουθήσεις από το Predator. 

">

Ο Ουάιντεν και το επιτελείο του δεν διευκρίνισαν σε ποιες κυβερνήσεις αναφερόταν η επιστολή, ούτε από πού προήλθε η πληροφορίας. Ωστόσο πηγή του Reuters επιβεβαίωσε ότι η πρακτική εφαρμόζεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από συμμαχικές τους χώρες. Προφανώς αναφέρονται στις χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) που χρησιμοποιούσαν το Predator, καθώς όπως έχει αποκαλύψει το pronews.gr χρησιμοποιούσαν έναν παρόμοιο τρόπο για να «παγιδεύουν» τους στόχους τους.

Την πρακτική επιβεβαίωσε έμμεσα η Apple, η οποία δήλωσε πως μέχρι σήμερα δεν της επιτρεπόταν να μιλήσει δημόσια για το θέμα.