Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία είναι «φυσικά» πίσω από το μακελειό που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Crocus City Hall της Μόσχας και έχασαν τη ζωή τους 139 άτομα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος SHOT δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο ένας δημοσιογράφος ρωτάει τον Πατρούσεφ «ISIS ή Ουκρανία;», καθώς αυτός περνάει από μπροστά του.

«Φυσικά Ουκρανία», απαντά ο Πατρούσεφ.

Ωστόσο το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να πει αν πιστεύει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία και την επίθεση της Παρασκευής, αρκούμενο να δηλώσει πως η έρευνα συνεχίζεται.

Ερωτηθείς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων αν υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην Ουκρανία και την επίθεση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω σ’ αυτά που έχουν ήδη λεχθεί για το θέμα».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι τα σχόλια Ρώσων αξιωματούχων για την επίθεση βασίζονται σε «προκαταρκτικά δεδομένα» και ότι ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας έκανε αναφορά χθες, Δευτέρα, στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την έρευνα.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές, όμως δήλωσε επίσης ότι οι δράστες αποπειράθηκαν να διαφύγουν στην Ουκρανία μετά την επίθεσή τους στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την επίθεση ευθύνεται ο αφγανικός κλάδος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το Ισλαμικό Κράτος Χορασάν (ISIS-K), όμως οι ρωσικές αρχές δεν έχουν αποδεχθεί δημοσίως το ρόλο της εν λόγω οργάνωσης.