Tα τελευταία δραματικά λεπτά προτού σημειωθεί ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα της τελευταίας 30ετίας στη μικρή χώρα των Ιμαλαΐων, το Νεπάλ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

">

Το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη το πρωί της Κυριακής, είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 68 επιβαίνοντες.

Όσο οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους ATR 72 της εταιρείας Yeti Airlines και ελπίζουν να βρουν απαντήσεις στα δύο μαύρα κουτιά που ανασύρθηκαν, έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά τα τελευταία λόγια του πιλότου.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος στο BBC, ο πιλότος της μοιραίας πτήσης δεν ανέφερε «τίποτα παράξενο» καθώς το αεροπλάνο πλησίαζε στο αεροδρόμιο.

«Τα βουνά ήταν καθαρά και η ορατότητα ήταν καλή. Υπήρχε ασθενής άνεμος όμως κανένα πρόβλημα με τον καιρό», σημείωσε ο Anup Joshi και πρόσθεσε ότι ο πιλότος ζήτησε αλλαγή από τον καθορισμένο διάδρομο 3 στον διάδρομο 1, κάτι που παραχωρήθηκε από το αεροδρόμιο.

«Μπορούμε να επιχειρήσουμε και από τους δύο διαδρόμους. Ήταν ”ατυχές” που το περιστατικό συνέβη μόλις 15 ημέρες αφότου το αεροδρόμιο άνοιξε και πάλι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!