Η σημερινή σύγκρουση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι κ στο Οβάλ Γραφείο θα επιταχύνει τις εργασίες της αμερικανικής κυβέρνησης για να διερευνήσει τυχόν σπατάλες, απάτες και καταχρήσεις σε σχέση με την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε ότι ο Έλον Μασκ και η αποκαλούμενη επιτροπή κυβερνητικής αποτελεσματικότητας (Doge) έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν πιθανά ζητήματα με μεγάλα ποσά οικονομικής βοήθειας και βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ που παρασχέθηκε στην Ουκρανία, αλλά αυτές οι προσπάθειες τώρα θα επιταχυνθούν.

«Ήδη βρίσκουν προβλήματα», είπε ο αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι έχει δηλώσει πως η χώρα του έχει εισπράξει «μόνο» 75 δισ.$ από τις ΗΠΑ και πως δεν έχει ιδέα που είναι τα υπόλοιπα 102 δισ.$ που έλεγε ο Μπάιντεν ότι είχε δώσει στον Ζελένσκι.