Σύμφωνα με τον Ν.Πεσκόφ, οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία παγώνουν με την απόφαση του Κιέβου, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια του Ζελένσκι  για την ανάγκη διαπραγματεύσεων στο υψηλότερο επίπεδο.

Η ηγεσία της Ουκρανίας κάνει συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις που δεν μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε πλήρως τι θέλει η ουκρανική πλευρά και αν είναι έτοιμη να συνειδητοποιήσει την πραγματική κατάσταση πραγμάτων.

Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πρώτον, οι διαπραγματεύσεις έχουν πλέον παγώσει με απόφαση και σύμφωνα με τη γραμμή που επέλεξε η ουκρανική πλευρά, η οποία έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις αναφερόμενες δηλώσεις του Ζελένσκι», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Γενικά, ηγεσία της Ουκρανίας κάνει συνεχώς δηλώσεις που αντικρούονται μεταξύ τους, κάτι που δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε πλήρως τι θέλει η ουκρανική πλευρά και αν είναι έτοιμη να υιοθετήσει μια προσέγγιση και να συνειδητοποιήσει την πραγματική κατάσταση πραγμάτων», είπε ο Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι το πάγωμα των διαπραγματεύσεων ήταν αποκλειστικά πρωτοβουλία του Κιέβου.