«Οι ΗΠΑ είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην απελευθέρωση ενός ήρωα Πεζοναύτη και μιας μαύρης λεσβίας εθισμένης στα ναρκωτικά. Διάλεξαν το δεύτερο. Και αυτό δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αμερικανική κοινωνία».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Margarita  Simonyan, σχολιάζοντας την ανταλλαγή της Αμερικανίδας παίκτριας του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ, με  τον Ρώσο Βίκτορ Μπουτ.

Ο ήρωας Πεζοναύτης για τον οποίο έκανε η Simonyan είναι ο Paul Whelan, ο οποίος συνελήφθη στην Ρωσία για κατασκοπεία στις 28 Δεκεμβρίου του 2018 και εκτίει ποινή φυλάκισης,

Η Simonyan ουσιαστικά αποκάλυψε ότι οι διαπραγματεύσεις  για την ανταλλαγή του Βίκτορ Μπουτ, αφορούσαν είτε τον Whelan είτε την Γκράινερ, αλλά η Ουάσιγκτον προτίμησε την δεύτερη, αντί του πρώτου, τον οποίο η Ρωσίδα παρουσιάστρια περιέγραψε ως «ήρωα» σε ότι αφορά την πατρίδα του.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο Whelan είχε τρία βασικά «προβλήματα»:

Ήταν λευκός, ήταν άνδρας και ετεροφυλόφιλος.

«Προβλήματα» που δεν είχε η Γκράινερ, που είναι μαύρη, γυναίκα και λεσβία και για αυτό προτιμήθηκε η δική της απελευθέρωση από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!