Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται στους πρώτους ορόφους των κτιρίων κατοικιών, στο σχολείο και στο κτίρια του αντιφυματικού ιατρείου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μαχητές εδαφικής άμυνας και ξένοι μισθοφόροι τοποθέτησαν όπλα και πυρομαχικά και εξόπλισαν επίσης προπύργια σε σπίτια, σχολεία και το Κέντρο του Πολιτισμού στο Χάρκοβο και οικισμούς της ΛΔΔ.

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

«Στο Χάρκοβο, στο έδαφος του σχολείου Νο. 81 κατά μήκος της οδού Krasnaya Alleya και στο Σπίτι του Πολιτισμού κατά μήκος της οδού Plekhanovskaya, το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και οι μονάδες εδαφικής άμυνας εξόπλισαν οχυρά και αποθήκες πυρομαχικών, τοποθέτησαν πυροβολικό και MLRS, και οι κάτοικοι της περιοχής κρατούνται στα υπόγεια», – δήλωσε ο Μιζίντσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσεγγίσεις σε αυτά τα κτίρια είναι ναρκοθετημένες και ο τοπικός πληθυσμός δεν ενημερώνεται σχετικά.

Ο Μιζίντσεφ είπε επίσης ότι στην Avdiivka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, στους πρώτους ορόφους των κτιρίων κατοικιών, στο σχολείο και στα κτίρια του αντιφυματικού ιατρείου, σταθμεύει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και κρατούνται πολίτες με το ζόρι στα υπόγεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και μισθοφόροι τοποθέτησαν βαρύ οπλισμό, εξόπλισαν ένα οχυρό και μια αποθήκη πυρομαχικών σε οικοτροφείο στο Κραματόρσκ, πρόσθεσε ο στρατηγός.