
Ο Ρώσος γερουσιαστής Αλεξέι Πουσκόφ, αναφερόμενος στον Σουηδό Υπουργό Άμυνας, Πολ Γιόνσον, τόνισε πως «δεν έχει δει σύγκρουση εδώ και 200 χρόνια και ζητά πόλεμο»!
«Ο υπουργός μιας χώρας που δεν έχει δει πόλεμο εδώ και 200 χρόνια ζητά πόλεμο. Αυτό το παιδί είδε πόλεμο μόνο στην τηλεόραση. Νομίζει ότι είναι παιχνίδι στον υπολογιστή», είπε χαρακτηριστικά.
Senator Pushkov slammed the Swedish Defense Minister:
“The minister of a country that hasn’t seen war in 200 years is calling for war. This kid only watched war on television; he thinks it’s a computer game.
He’ll understand real war when he gets up from his hot toilet in… pic.twitter.com/CJGCQ3mFTj
— Aleksey Berezutski 🇷🇺🎖 (@aleksbrz11) October 19, 2025
«Θα καταλάβει τον πραγματικό πόλεμο όταν σηκωθεί από την καυτή τουαλέτα του στη Στοκχόλμη!»
Σημειώνεται πως ο Σουηδός υπουργός Άμυνας κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να μπουν σε «κατάσταση πολέμου».
«Η Σουηδία δεν έχει γνωρίσει πόλεμο για περισσότερα από διακόσια χρόνια, και αυτός ο έφηβος είδε πόλεμο μόνο στις τηλεοράσεις και — φανταστικά — στον υπολογιστή του. Για αυτόν, ο πόλεμος είναι βομβαρδισμός από το ΝΑΤΟ μακρινών χωρών — Γιουγκοσλαβίας, Ιράκ, Λιβύης, Συρίας, από όπου τίποτα δεν φτάνει για τις χώρες του ΝΑΤΟ. Στην περίπτωση του «καθεστώτος πολέμου» για το οποίο μιλάει, χωρίς να μυρίζει μπαρούτι, δεν θα είναι όλα έτσι. Αυτά δεν είναι εικονικά πολεμικά παιχνίδια για αυτόν, τα οποία εξακολουθεί να παίζει ενώ κάθεται σε μια ζεστή τουαλέτα στη Στοκχόλμη του, η οποία δεν έχει βομβαρδιστεί ποτέ στην ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος γερουσιαστής.