Επτά επιπλέον άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες (25.04.2023), με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι πρώτοι 15 Έλληνες

">

Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον επαναπατρισμό των πρώτων Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αναμένονται σήμερα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το C-27 αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το πρωί, ή το αργότερο μέχρι νωρίς το μεσημέρι, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεταγωγικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στην Ελλάδα στις 08:00 ή 09:00.

Το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας με Έλληνες από το Σουδάν απογειώθηκε χθες αργά το βράδυ από το Τζιμπουτί με προορισμό το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο και σήμερα αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το αεροσκάφος μεταφέρει κομάντος και ιατρικό προσωπικό, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων του Σουδάν που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Εκτιμάται πως πρόκειται για 23 Έλληνες. Ορισμένοι εξ αυτών, ίσως παραμείνουν στο Τζιμπουτί ή στην Αίγυπτο.