Ένα UAV έχασε ο βρετανικός Στρατός  το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη ανοικτά των ακτών της Κύπρου, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Πρόκειται για UAV τύπου WK450  Watchkeeper της Thales το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία το 2014 στο Αφγανιστάν.

Αλλά η πλατφόρμα υψηλής τεχνολογίας έχει συντριβεί τουλάχιστον επτά φορές, με δύο να χάνονται στα ανοικτά των ακτών της Ουαλίας και έναν αριθμό να συντρίβεται κατά την προσγείωση.

Το UAV που συνετρίβη, πετούσε από την αεροπορική βάση της  RAF στο Ακρωτήρι στην Κύπρο όταν έπεσε στη θάλασσα στις 29 Μαΐου κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης.

Η πλατφόρμα εναέριας επιτήρησης έχει κατακλυστεί από προβλήματα, και έχει δει τον προϋπολογισμό να εκτινάσσεται από 800 εκατομμύρια £ σε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια £.  Ωστόσο, πιστεύεται ότι  τα μισά από τα 54 που παραγγέλθηκαν, βρίσκονται  σε μακροπρόθεσμη αποθήκευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές Thales, το σύστημα μπορεί να αναπτυχθεί εντός δύο ωρών. Μέρος του στόλου έχει χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη.