Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα Τρίτη πως ήταν λάθος η απόφαση της Σοβιετικής Ένωσης να στείλει άρματα μάχης στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

">

«Ήταν ένα λάθος», δήλωσε ο Πούτιν όταν ερωτήθηκε σχετικά με το γεγονός ότι η Ρωσία θεωρείται αποικιακή δύναμη εξαιτίας της απόφασης της Μόσχας να στείλει άρματα μάχης στη Βουδαπέστη το 1956 και στην Πράγα το 1968.

Η Ουγγρική Εξέγερση του 1956 συνετρίβη από σοβιετικά άρματα μάχης και στρατεύματα. Πολλοί άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη Βουδαπέστη κατά την επέμβαση αυτή.

Η Άνοιξη της Πράγας, το 1968, πήρε τέλος όταν σοβιετικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρξαμε ποτέ και πουθενά αποικιοκράτες, οι συνεργασίες μας οικοδομήθηκαν πάντοτε σε ισότιμη βάση ή με την επιθυμία να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε, και οι χώρες που προσπαθούν να μας ανταγωνιστούν, ακόμη και τώρα, απλώς ασκούν εντελώς διαφορετική πολιτική» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, τη στιγμή πάντως που εδώ και 1,5 χρόνο μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία, μετά την επέμβαση του Φεβρουαρίου του 2022, στη διάρκεια της οποίας η Μόσχα ανακήρυξε «εδάφη της» το Ντονέντσκ, το Λουχάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.