O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στους Ρώσους κατάδικους που στρατολογήθηκαν και σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι με τον θάνατό τους «ξόφλησαν» το χρέος τους στην κοινωνία.

«Σκοτώθηκαν. Όλοι άνθρωποι είμαστε, όλοι μπορούν να κάνουν λάθη, και αυτοί έκαναν. Έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους και ξόφλησαν όσο το δυνατόν περισσότερο το χρέος τους στην κοινωνία», δήλωσε ο Πούτιν υποδεχόμενος στο Κρεμλίνο Ρώσους στρατιώτες που διακρίθηκαν, σύμφωνα με τη Μόσχα, σε μάχες στην Ουκρανία. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους συγγενείς τους», πρόσθεσε.

Πριν συνομιλήσει με τους στρατιώτες, ο ο Πούτιν τήρησε «ενός λεπτού σιγή στη μνήμη» των πρώην κρατουμένων που έχασαν τη ζωή τους σε μια μάχη κοντά στο Ουροζάινε, στο νότιο μέτωπο στην Ουκρανία, και των οποίων η κηδεία έγινε σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες εκεί, οι οποίοι σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση, ήταν «εμβληματικό παράδειγμα θάρρους και ηρωισμού».