Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη επίθεσή της, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Wall Street Journal (WSJ) σε συνέντευξή.

Μπορεί να μην αποκάλυψε την ακριβή ημερομηνία, αλλά είπε ότι το Κίεβο δεν μπορεί πλέον να «περιμένει για μήνες».

">

«Η επιχείρηση είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στα ουκρανικά στρατεύματα και μπορεί να μην πάει ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί», παραδέχτηκε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι η αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας θα σήμαινε αναπόφευκτα οι δυνάμεις του Κιέβου θα εκτεθούν στα εχθρικά πυρά.

«Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει», είπε ο Ζελένσκι, σχολιάζοντας το πιθανό χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης. Πρόσθεσε όμως ότι «μπορεί να πάει με διάφορους τρόπους, εντελώς διαφορετικούς».

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός και τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία από τους δυτικούς υποστηρικτές της εξακολουθούν να μην είναι αρκετά.

«Θα θέλαμε να έχουμε ορισμένα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε για μήνες», είπε.

Ο Ζελένσκι τόνισε επίσης την ανάγκη για ισχυρότερη αντιαεροπορική άμυνα και ισχυρίστηκε ότι τα αμερικανικά συστήματα Patriot είναι ουσιαστικά τα μόνα στον κόσμο ικανά να αντιμετωπίσουν ορισμένους τύπους ρωσικών πυραύλων.