Μια πρωτοφανής διαμαρτυρία στην μαρίνα της πρόσοψης του λιμανιού της Ίμπιζα όπου βρίσκονται δεκάδες πολυτελή γιότ έγινε το πρωί της Κυριακής από ακτιβιστές της περιβαλλοντικής ομάδας Futuro Vegetal.

Δύο μέλη της ομάδας, στόχευσαν το μέγα γιοτ «Kaos» και χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες έριξαν μπογιές στο πολυτελές σκάφος.

Η Πολιτική Φρουρά στάλθηκε αμέσως στο σημείο, όπου συνέλαβε τους εμπλεκόμενους.

Η περιβαλοντική ομάδα Futuro Vegetal ισχυρίζεται ότι η διαμαρτυρία αυτή αφορούσε την κλιματική κρίση και τις εκπομπές υδρογονανθράκων που επηρεάζουν άμεσα το θαλάσσιο περιβάλλον μολύνοντας τον αέρα και το νερό, ενώ συμβάλλουν επίσης στην κλιματική αλλαγή προάγοντας τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το Kaos, ένα γιοτ με σημαία Τζαμάικας, έχει μήκος 110 μέτρα και ζυγίζει 4.523 τόνους. Κατασκευασμένο το 2017, αυτό το σκάφος εκτιμάται στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Το ετήσιο κόστος συντήρησής του κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το superyachtfan.com.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανήκει στη κληρονόμο της Walmart, Νάνσι Γουόλτον, της οποίας η περιουσία ανέρχεται στα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes.