O Πηνειός φουσκώνει από τα νερά που έχει φέρει η κακοκαιρία «Daniel» και ήδη προκαλεί τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς αρκετά φρεάτια έχουν υπερχειλίσει και για τον λόγο αυτό πάρθηκε η απόφαση να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης, όπως φαίνεται και στο βίντεο του tirnavospress.

Στο σημείο βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος Κοινότητας Φαλάνης – Δασοχωρίου Λυγούρας Κώστας, ο αντιπρόεδρος Ρένος Καρύωτης και ο αντιπρόεδρος Πιτσιος Αντρέας.

Τόσο οι κάτοικοι της Λάρισας όσο και των περιοχών που ο Πηνειός διασχίζει βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ σε κάποια χωριά που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού. έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης.

">

Ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα, ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση τη Λάρισα. Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα εστάλη νέο μήνυμα του 112.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο & αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός Γεωργανάδες & Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού».

Στο πόδι είναι εδώ και λίγες ώρες οι κάτοικοι στη συνοικία του Αγίου Θωμά στη Λάρισα βλέποντας το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων να μην μπορεί να ανταποκριθεί εξαιτίας της υψηλής στάθμης του Πηνειού κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει να ανεβαίνει η στάθμη των νερών στους δρόμους της συνοικίας απειλώντας σπίτια και επιχειρήσεις.

Την Λάρισα φοβούνται ότι μπορεί να έχουν την τύχη του Βόλου. Μία πόλη 200 χιλιάδων ανθρώπων κινδυνεύει κι αυτή να αφανιστεί.

Μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις οικίες τους και καταφεύγουν σε συγγενικά πρόσωπα ενώ η ανησυχία γενικότερα των κατοίκων είναι έντον.