«Ατελέσφορη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο στο τραπέζι παραμένει η απειλή της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου έρχεται λίγες ώρες μετά την συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και λίγο μετά την «επίθεση φιλίας» του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες (13.10.2022) στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα ομόλογό του, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν είναι απειλή για φίλους και συμμάχους.

«Δηλώνουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, της σχέσεις καλής γειτονίας, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και διάλογο. Τόνισα τη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς απαντώντας στη ρήση Ακάρ ότι «δεν είμαστε απειλή για φίλους και συμμάχους» και στην πρόσκλησή του για διάλογο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε «Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».