Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι «Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις καταγράφηκαν μα έχουν αναπτυχθεί στην νήσο Ψέριμο κατά παράβαση της συνθήκης των Παρισίων του 1947»

Συγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει: «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων. Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία.

Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί»

Φυσικά δεν υπάρχει κανένα «διεθνές δίκαιο» έτσι όπως το θέτει το Anadolu παρά μόνο στο μυαλό των Τούρκων.

Οι δυνάμεις που καταγράφηκαν είναι δυνάμεις Εθνοφυλακής, όχι τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις και έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται επάνω στο νησί βάσει της Χάρτας του ΟΗΕ για την αυτοάμυνα και την εσωτερική ασφάλεια της περιοχής.

Ένα τουρκικό ΜΜΕ δημοσίευσε μια άλλη «αποκάλυψη»: Ένα ελληνικό επιθετικό σκάφος που σταθμεύει στη ναυτική βάση στο νησί της Λέρου «σε μη στρατιωτικό καθεστώς»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!