Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε πως τα drones που εκτόξευσε το Ισραήλ κατά της ιρανικής πόλης Ισφαχάν τα ξημερώματα της Παρασκευής (19.4.24) δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα.

«Οι υποστηρικτές των μέσων ενημέρωσης του σιωνιστικού καθεστώτος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως νίκη την ήττα τους, ενώ τα μίνι drones που καταρρίφθηκαν δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα», δήλωσε ο Αμπντολαχιάν σε απεσταλμένους των μουσουλμανικών εθνών στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τεχεράνη έχει επισημάνει ότι δεν έχει σχέδια για νέα αντίποινα.

Το Ισραήλ δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο για την επίθεση που έγινε ξημερώματα Παρασκευής.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί σε δηλώσεις του εγκωμίασε την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην ισραηλινή απάντηση τα ξημερώματα της Παρασκευής.

«Αυτή η επιχείρηση έδειξε την εξουσία μας, την ατσάλινη θέληση του λαού μας και την ενότητά μας», είπε ο Ιρανός πρόεδρος σε ομιλία του μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες στην επαρχία Σεμνάν, ανατολικά της Τεχεράνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ομιλία του ο Ραϊσί, δεν έκανε καμία αναφορά στις εκρήξεις στο Ισφαχάν και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την ιρανική πλευρά.