Σε επιχείρηση του SDF, σε συνεργασία με αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν δύο ηγέτες του ISIS στη Συρία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Combined Joint Task Force, δύο ηγέτες των τζιχανιστών εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιχείρησης από τον αμερικανικό συνασπισμό και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

«Στις 17 Μαΐου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, σε συνεργασία με το συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, επιτέθηκαν σε μια θέση του ISIS στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας. Δύο ηγέτες του ISIS, ο Αχμάντ Ίζα Ισμαήλ αλ-Ζάουι και ο Αχμάντ Αμπντ Μωάμεθ Χασάν αλ-Τζουγκάιφι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτή της επιχείρησης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, ο αλ-Ζάουι ήταν υπεύθυνος για τη «διάδοση της τρομοκρατικής προπαγάνδας» στη Βόρεια Βαγδάτη και ότι ο αλ-Τζουγκάιφι ήταν στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

​Υπενθυμίζεται άλλωστε πως το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων INA, η ιρακινή υπηρεσία πληροφοριών συνέλαβε τον Αμπντουλάχ Καρντάς, ο οποίος ήταν ένας από τους πιθανούς διαδόχους του αλ Μπαγκντάντι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε τη σύλληψη του υποψηφίου για τη διαδοχή του τρομοκράτη αλ Μπαγκντάντι» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων INA, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας.