Η Ρωσία για πρώτη φορά κατήγγειλε διεθνώς τις ΗΠΑ και την ΕΕ για «εγκληματική δράση» και είναι η πρώτη απάντησή της στην παραπομπή (συνυπέγραψε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη) στην παραπομπή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με δήλωσε του εκπροσώπου της ρωσικής Προεδρίας Ν.Πεσκόφ:«Η Ρωσική Ομοσπονδία, αντίθετα με πολλές δυτικές χώρες περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, δεν επιδίδεται σε κρατική εγκληματική δράση. Αυτοί επιδίδονται και αυτή πρέπει να διερευνηθεί», είπε σήμερα απαντώντας στο ερώτημα «αν η Μόσχα ενδέχεται να προετοιμάζει κυβερνοεπιθέσεις σε απάντηση για τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Δευτέρα τις αμερικανικές επιχειρήσεις να προστατευθούν από τυχόν κυβερνοεπιθέσεις που θα εξαπολύσει η Ρωσία.

«Η κυβέρνησή μου επαναλαμβάνει την προειδοποίηση, βασιζόμενη στα δεδομένα των υπηρεσιών Πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες το ρωσικό κράτος εξετάζει διάφορες» πιθανές κυβερνοεπιθέσεις, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Αν Νοϊμπέργκερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου, αρμόδια για την κυβερνοασφάλεια, είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δει κάποια «προκαταρκτική» ρωσική δραστηριότητα που στοχεύει διάφορες αμερικανικές εταιρίες, όμως τόνισε ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα» ότι θα συμβεί μια τέτοια επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της ρωσικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Rostelecom επεσήμανε ότι έχουν ενταθεί αυτό τον μήνα οι απόπειρες να διαταραχθεί η λειτουργία ιστότοπων διάφορων ρωσικών εταιρειών